Over ons

Dit is Kotraco:

specialist in apparatuur & extrusieblaasmachines

Een goed logistiek systeem draagt in hoge mate bij tot een efficiënte bedrijfsvoering. Maar het is ook bepalend voor de kwaliteit van het product. Door toepassing van de juiste randapparatuur valt er tijdens een productieproces veel te verdienen. Het zorgt voor een optimaal rendement van de verwerkingsmachine. Het kan productieverlies door het gebruik van verkeerde, te weinig of te nat grondstof worden voorkomen. 

Specialistische kennis

En daar speelt de specialistische kennis van Kotraco Plastic Machinery een rol. Want Kotraco heeft zich toegelegd op periferieapparatuur voor kunststofverwerkende processen. Van buffering, materiaaltransport, materiaalbehandeling, dosering tot een efficiënte productafvoer. Het begint bij een advies op maat; of het nu gaat om stand alone apparatuur, een compleet systeem of een specifieke toepassing of materiaaleigenschappen.  

Ook kunststofverwerkers met veel kortlopende opdrachten en een grote verscheidenheid aan materialen en producten kunnen hiervan profiteren. Het idee dat dergelijke systemen alleen efficiënt werken bij langlopende opdrachten, is een hardnekkig misverstand. 

Benieuwd wat voor uw toepassing de juiste randapparatuur is? Vraag het de specialist.  

Ons team

Het team van Kotraco bestaat uit betrokken, enthousiaste medewerkers. Ze zijn stuk voor stuk deskundig op hun vakgebied en hebben de focus op serviceverlening. Onze collega’s zijn het aanspreekpunt voor onze relaties. Of u al klant bent of nog kennis wilt maken met ons bedrijf en onze producten.

Door onze jarenlange ervaring hebben wij de expertise in huis om u optimaal te helpen met uw vraag. Dat doen we door het geven van een passend advies, het leveren van producten van internationaal gerenommeerde fabrikanten, (project)ondersteuning en het verlenen van service & after sales.  

Vestiging van Kotraco in Houten

Zo is het begonnen

In 2000 is Kotraco van start gegaan als leverancier van randapparatuur en machines voor de kunststofverwerkende industrie in Nederland en België, met de specialisatie in apparatuur voor de periferie. Een visie die voortkwam uit reeds 14  jaar ervaring en de kennis van de markt van de oprichter – Jurgen Koolhaas – van Kotraco. Leveranciers van verwerkingsmachines hebben vaak niet voldoende kennis van randapparatuur. En juist een goed systeem om het granulaat te transporteren en te behandelen is essentieel in het productieproces. Het was een logische stap om dit marktsegment verder te professionaliseren.  

Inmiddels is Kotraco uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de markt. Als specialist adviseert en helpt Kotraco producenten met het optimaal en efficiënt inrichten van hun productie.  Dit betekent dat u als (potentiële) afnemer van Kotraco kunt beschikken over onze uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van randapparatuur, transportbanden, blaasmachines, silo’s, maalmolens en nog veel meer interessante producten. Maar ook voor montage, inbedrijfstellen en het uitvoeren van onderhoud.  

Onze werkwijze

Zo doen wij het

Persoonlijk contact. Daar draait het bij ons om. Uw vraag is ons startpunt. En daarvoor hebben wij alles in huis: enthousiaste medewerkers, jarenlange ervaring, topproducten en een prima after-sales service. 

Wij bieden onze klanten een totaalpakket randapparatuur: zowel stand-alone units als complete systemen. Door de marktgerichte flexibiliteit is Kotraco in staat om maatwerk te leveren in alle facetten van het leveringsproces: van projectbegeleiding, productie en installatie tot en met de inbedrijfname en after-sales. Een gespecialiseerde en klantgerichte benadering, die mede door de lage overheadkosten leidt tot een eerlijke prijsstelling. 

Jurgen Koolhaas CEO

Jurgen Koolhaas, managing director (DGA)

Onze principalen

De randapparatuur is een belangrijk onderdeel van uw productieproces. Het moet betrouwbaar en precies zijn. Kotraco werkt samen met gerenommeerde producenten van apparatuur voor de kunststofverwerkende industrie. Met veel van deze leveranciers hebben wij een jarenlange, nauwe samenwerking. 

Wij vertegenwoordigen

Download ons leveringsprogramma
Dit zijn de sterke merken van Kotraco

Advies op maat

Neem contact op voor meer informatie, een
advies op maat of een offerte.
Nederland +31 30 635 0603
België & Luxemburg +32 11 54 74 06
info@kotraco.eu