Nieuws
April 2017

Nieuw in leveringspograamma van Kotraco:
ELUX automatische zakkenleegmachine voor 25 kg zakken

ELUX EL-12STC automatische zakkenleegmachine voor 25 kg zakken De ELUX zakkenleegmachine type EL-12ST is een volledig automatische machine voor het legen van 25 kg plastic zakken in containers of silovulsysteem. Deze machine kan een volle pallet met 11 lagen zakken in 8 minuten volledig legen. De toevoer naar de machine kan worden verzorgd door een vorkheftruck. De afvoer van de lege pallets geschiedt ook door een vorkheftruck. (Klassiek voor het vullen van silo's met een ∅ DN100 vulleiding).

De machines worden in Portugal gebouwd en alle elektrische, elektronische en mechanische systemen van de ST-12ST zijn uitgevoerd volgens CE-norm. Het laden van de volle pallets en het verwijderen van de lege pallets geschiedt m.b.v. een heftruck. Verder is alles uitgevoerd voor gebruik zonder menselijke tussenkomst.

Bij elke cyclus van de zakkenleegmachine wordt mechanisch een laag volle zakken vastgepakt, en worden deze opengesneden zonder verlies van de inhoud. De zakken worden geleegd boven de trechter van het silovulsysteem, of een andere soort container.

Het gebruik van mechanische grijpers vergemakkelijkt de verwerking van plastic zakken gevuld met granulaat. De EL-12 ST kan van alle soorten zakken op een pallet voor 99,90% legen.
Deze zakkenleegmachine is voorzien van een menugestuurde en gebruiksvriendelijk Siemens S7 PLC besturing met touchscreen, en een automatisch bewakingssysteem. In de vultrechter van de machine zit een niveausensor die de machine stopt als deze vol is. De gebruiker kan de EL-12ST opgeven na hoeveel zakken het legen moet worden gestopt. Dit is makkelijk bij het vullen van big-bags en kleine containers vanuit zakken. De lege zakken worden verzameld in een opslagcontainer of in big-bags.

Opties:
  • Het verzamelen van de lege zakken in een 45 cm plastic hoes in een dichtheid van ca. 55 zakken per meter.
  • Automatische afvoer van lege pallets via een rolenbaan of een palletstapelaar. (Verkorting laadtijd).
  • Transportband om max. drie volle pallets te kunnen laden.
Elux zakkenleegmachine EL-12STC met toevoerband en palletstapalaar

Elux zakkenleegmachine EL-12STC met toevoerband en palletstapalaarPDF Brochure ELUX zakkenleegmachine EL-12ST