Automatische zakkenleegmachine
ELUX Systems

ELUX Systems zakkenleegmachine


Volautomatische leegmachine voor 25 kg plastic zakken

De EL-12STC is een volledig automatische machine voor het legen van 25 kg plastic zakken in containers of silovulsysteem. De EL-12STC kan een volle pallet met 11 lagen zakken in 8 minuten volledig legen. De toevoer naar de EL-12STC kan worden verzorgd door een vorkheftruck. De afvoer van de lege pallets geschiedt ook door een vorkheftruck. (standaard voor het vullen van silo's met een DN100 vulleiding).


ELUX Syetems zakkenleegmachine EL-12STC

Alle elektrische, elektronische en mechanische systemen van de EL-12STC zijn uitgevoerd volgens CE-norm. Het laden van de volle pallets en het verwijderen van de lege pallets geschiedt m.b.v. een heftruck. Verder is alles uitgevoerd voor gebruik zonder menselijke tussenkomst.

Bij elke cyclus van de EL-12STC wordt mechanisch een laag volle zakken vastgepakt, en worden deze opengesneden zonder verlies van de inhoud. De zakken worden geleegd boven de trechter van het silovulsysteem, of een andere soort container.

Het gebruik van mechanische grijpers vergemakkelijkt de verwerking van plastic zakken gevuld met granulaat. De EL-12STC kan van alle soorten zakken op een pallet voor 99,90% legen.
EL-12STC is voorzien van een menugestuurde en gebruiksvriendelijk bediening met touchscreen, en een automatisch bewakingssysteem. In de vultrechter van de EL-12STC zit een niveausensor die de machine stopt als deze vol is. De gebruiker kan de EL-12STC opgeven na hoeveel zakken het legen moet worden gestopt. Dit is makkelijk bij het vullen van big-bags en kleine containers vanuit zakken. De lege zakken worden verzameld in een opslagcontainer of in big-bags.

Opties:
  • Het verzamelen van de lege zakken in een 45 cm plastic hoes in een dichtheid van 55 zakken per meter.
  • Automatische afvoer van lege pallets. (Verkorting laadtijd).
  • Transportband om drie volle pallets te kunnen laden.
Elux zakkenleegmachine EL-12STC met toevoerband en palletstapalaar Elux zakkenleegmachine EL-12STC met toevoerband en palletstapalaar
Onderstaand vindt u drie fimpjes van een ELUX zakkenleegmachine EL-12ST die we onlangs hebben geplaatst. Dit is een machine met een aantal opties:
  • Zij-invoer van de pallets i.p.v. invoer in de lengterichting
  • Niet voorzien van een zakkenpers. De klant gaat hier zelf een systeem voor maken.
  • Blaassysteem voor het reinigen van de trolley en de ontvangsttrechter voor het granulaat
  • Verhoogd frame voor een vrije hoogte van 1,6 m onder de ontvangsttrechter van het granulaat voor het plaatsen van containers.
  • Mobiele ontvangstrechter met doseersluis voor pneumatisch transport van het granulaat naar de buitensilo's
PDF Brochure ELUX zakkenleegmachine EL-12ST