Nieuws
1 februari 2012

Oplevering aanzuigsysteem voor koolstofkorrels

PlymoventOp 25 januari 2012 heeft Kotraco voor de firma Plymovent een Moretto aanzuigsysteem voor koolstofkorrels in gebruik genomen.

Bij de sociale werkplaats Ability in het Groningse Uithuizen worden filtercatridges gevuld met actieve koolstof. Deze filters worden in de luchtbehandelingssystemen van Plymovent ingezet.

PlymoventDe primaire aanzet voor dit project was het verbeteren van de werkomgeving voor de werknemers tijden het vullen van de filtercartriges.

Het werken met koolstof is normaal gesproken een probleem vanwegen de grote kans op stofvorming. We hebben het systeem zoveel mogelijk uitgevoerd met standaard componenten om de kosten laag te houden. Alleen het centrale stofafscheidingsfilter is extra groot gedimensioneerd. De grondstof wordt in big-bags aangeleverd. Deze worden opgehangen in een frame dat de klant zelf heeft gemaakt op basis van een ontwerp van Moretto.
De installatie werkt inmiddels naar tevredenheid, en zal binnenkort volledig in productie gaan.

Voor ons is het een bewijs dat wij onze activiteiten ook tot buiten de kunststofverwerkende industrie kunnen gaan uitbreiden.

Wij wensen de medewerkers van Ability veel plezier met het nieuwe systeem, en bedanken Plymovent voor het vertrouwen in onze adviezen.

Hier vindt u de mailing van Plymovent over dit systeem.

Hier vindt u nog enkele extra foto's op onze Facebook pagina.