Nieuws
Oktober 2012

OKTOBAG leegsysteem voor octabins
OKTOBAG octabin leegstation

OKTOBAG leegsysteem voor big-bags
OKTOBAG big-bag leegstation

OKTOBAG leegstation
voor octabins en big-bags

Onlangs heeft Moretto de OKTOBAG geintroduceerd, een leegsysteem voor ocyabins en big-bags.

De OKTOBAG bestaat uit een stabiele frameconstructie met vier oscillerende hefarmen die onafhankelijk van elkaar werken en een golfbeweging kunnen maken. De hoogte van deze armen is af te stellen op de afmetingen van de big-bag of octabin. Een PLC-bediening regelt de cyclus van de golfbeweging waardoor de octabin en/of big-bag probleemloos en compleet geleegd kan worden zonder verdere tussenkomst van een operator. Er blijft geen restmateriaal achter.

De hefarmen zijn voorzien van een klem (voor octabins) en een haak (voor big-bags) die zichzelf sluiten door het gewicht van de zak. Hierdoor is het aansluiten van een octabin of big-bag op het leegsysteem zeer eenvoudig. Er is geen gereedschap nodig.

Een zuigbuis met niveausensor wordt vervolgens in het granulaat neergelaten, waarna het leegproces wordt gestart. De sensor signaleert wanneer de big-bag of octabin leeg is zodat deze vervangen kan worden.

Het OKTOBAG leegstation is leverbaar in vier varianten; voor plaatsing naast de machine, in een grondstofmagazijn, een uitvoering voor de automotive-industrie en een voor medische toepassingen.

De maximale hoogte van de octabin- of big-bag bedraagt 3.000 mm.

pdfDatablad Moretto OKTOBAG